Eğitimin Amacı: Gerçekleştirilecek etkinlik ile genel anlamda tarımsal bilimlerle ilgili kurumlarda çalışan araştırmacıların, öncelikle TUBİTAK ve çeşitli kurumlarca sağlanan destek programlarına araştırma projesi hazırlamalarına katkı vermek, başvuru süreçlerini tanımalarını sağlamak, proje hazırlama ve uygulama konusunda, temel bilgi ve becerilerinin geliştirilmesine destek vermek amaçlanmaktadır. Bu doğrultuda özellikle katılımcılara, sahip oldukları proje fikirlerinin yazım ve sunum aşamalarında dikkat etmeleri gereken hususlar hakkında teorik ve uygulamalı eğitim verilerek, beceri ve donanımlarının geliştirilmesi, TÜBİTAK programlarına yönelik olarak; proje yazmaya yönelik ilgilerini artırmak, araştırma becerilerini geliştirmek ve yeni çalışma konusu belirleyebilme tekniklerini kazandırmak hedeflenmektedir.

Eğitimin Kapsamı: 17-19 Mayıs 2014 tarihleri arasında üç gün sürecek eğitimlerde sabah oturumlarında çoğunlukla Teorik içerikli eğitim seminerleri verilecektir. Öğleden sonraları ve akşamları katılımcıların daha aktif katımlarını sağlayacak biçimde; çalıştay, proje geliştirme ve grup dinamiği uygulamaları yapılacaktır. Uygulamalı paralel grup çalışmalarına ağırlık verilecektir. Katılımcıların, elde ettikleri bilgilerle kişisel proje önerilerini oluşturmaları istenecektir. Araştırmacılar, çalışma konularına yönelik proje önerilerini tasarlarken, dikkat etmeleri gereken hususları ve aşamaları irdeleyebileceklerdir. Proje sunma, yönetme ve bütçelendirme konusunda becerilerini geliştirebilecek aktivitelerde etkin rol üstlenerek katılacaklardır. Proje kapsamında Namık Kemal Üniversitesi ve yakın bölge Üniversitelerinde görev yapan akademisyenler öncelikli olmak üzere bütün kurum ve kuruluşlardan doktora tez çalışmasında ilerleme kaydetmiş öğrenciler ile proje sunma yeterliliğine sahip maksimum 30 araştırmacı kabul edilecektir.

Eğitim Tarihleri: 17-19 Mayıs 2014

Eğitim Yeri: Tekirdağ Ramada Hotel

Kontenjan: Sınırlıdır.

Eğitimimiz TÜBİTAK-BİDEB tarafından desteklenmektedir. Katılımcıların yol, iaşe ve konaklama giderleri için TÜBİTAK tarafından burs desteği sağlanmaktadır